Startsida

 


 

 
 


       


Säsongsavslutning 2012-09-15 Blue Knights & MC-polisveteranerna

Blue Knights Sweden I och MC-polisveteranerna har följt säsongens planering. Den gjorde upp vi på en after Bike-middag på en restaurang på söders höjder november 2011. Den har bestått av fyra onsdagskörningar, en avrostning (sverigeträffen) samt en långmarsch.

Onsdagskörning har vi haft på både norra och södra sidan om Stockholm. Deltagarantalet har varierat med vädret, som mest har vi varit 15-talet hojar. Augusti körningen hade jag planerat nogsamt. På vägen upp till samlingsplatsen Upplands Väsby dök det upp mycket mörka moln, överhängande risk för regn. Eftersom vi har mottot att vi kör oavsett om det regnar eller snöar så var jag inte särskilt orolig för att jag skulle bli ensam. En trogen skara mötte upp för att nämna några så var det BMW-Berra, Sunkan och Ragnar. Totalt var vi sex hojar som gav oss iväg mot en nu ännu regntyngd himmel. Fortfarande var det torrt så vi gav oss i väg. I Vallentuna efter någon mils körning hade regnet tagit ett fast grepp om oss. Under taket på en bensinstation gjorde vi omfall på den planerade rutten. Beslutet blev att vi åker till Berras lada och intar fikan där. På ladugårdsbacken plockade vi ihop några lastpallar som fick bli bord. Fikat intogs under bar himmel utan regn. Hemfärden däremot blev däremot en mycket blöt till ställning. Då funderar man på varför man är ”out door travelers”. 

Så hade det blivit dags för säsongens sista gemensamma hojaktivitet långmarschen. Samlingsplatsen var i år förlagd till Svea Livgarde. Totalt var vi nio hojar och tio personer som samlades. Denna lördag konkurrerade vi med många andra aktiviteter b.la med polis- mästerskapet i körgårdskörning på polishögskolan i Sörentorp. Det var minst två som valt detta före vår körning Ragnar och Leif.

Sunkan började med en tillbakablick och konstaterar att det är nionde året i rad som långmarschen genomförs. Samtliga planlagda av Sunkan och hustrun Elsa. Det är för övrigt 12.e säsongen sedan Janne Huzell startade med onsdagskörningar. Det brukar vara ett tema på dessa körningar. Vi har under åren haft kurvorgie, gruskörning, kriminalitet och regn- körning vilket inte var planerat. Vi funderade medan vi väntade på Sunkan vad skulle årets tema vara? Svaret lät inte vänta på sig, årets tema var ingenting, bara åka njuta och träffas med andra ord, resan är målet. Vi fick en mycket detaljerad road book, med inlagda pauser, bensträckare, tankning för de som behövde, samt faror som rullgrus. Resans totala längd 250 km. Innan avfärd en viktig påminnelse: Uppsikt bakåt, inget vägbyte utan att först ha koll på bakomvarande. Resan gick i ett strålande höstväder i riktning mot Enköping, Skokloster och Örsundsbro för att efter ca en timme, hamna på Hagby IP för en kaffeslurk. Troligen är Hagby IK en helt okänd klubb och plats för läsaren av dessa rader. Sunkan hade på supporterklubbens officiella webbplats hittat följande information: Hur är det att vara på arenan? Mitt i storskogen 19 km väster om Uppsala öppnar sig ett stort fält med massvis med frodiga och välskötta fotbollsplaner. Detta fotbollsmecka är Hagby IP. Det finns en pytteliten läktare (fem meter bred, tre rader). Vi rymdes på den när vi fikade. Hur tar man sig till arenan? Hagby är en oerhört oansenlig prick på kartan. Kollektivt är det inte lätt att ta sig anläggningen. På vardagskvällarna kan man ta buss till Hagby IP fram till 17.55 från Uppsala. Hem kommer man dock inte. På helgerna går inte denna linje alls. Hagby är som redan nämnts löjligt litet, en kyrka och några hus. Mest bekant i trakten är byn Skogs-Tibble 7 km från Hagby, varifrån den litterära katten Murre härstammar. Man kan även fnissa åt byn med namnet Bakgöken strax norr om Hagby. Detta var ett axplock webbsidan.

Resan går nu vidare mot Skuttunge, Björklinge. Östervåla och Huddunge där det var inplanerad medhavd lunch. Temperaturen hade nu leta sig upp på 18-19 graders nivån, solen flödar över landskapet. Lantbrukarna kör med skördetröskor en del plöjer med andra sår höstsäd. Vissa träd har klätt sig i höstskrud, luften är härligt krispig. Mycket bättre än så här blir det inte.     

Vi kör nu vidare på det mindre asfalterade vägnätet utanför Uppsala, Vittinge med siktet inställt på Ytterkvarns bro för en kaffepaus. Detta är en favorit i repris. På 2011-år upplaga av långmarschen stannade vi på samma plats. Det är en alldeles underbar plats i en dalgång med forsande vatten, borden är gamla kvarnstenar. På den lilla parkeringsplatsen var det redan ett annat hoj-gäng. Planerat avslut för resan var Yttergrans k:a kl. 15:30. Vi anländer dit med bara någon minuts överdrag. Detta tyder på en god disciplin i gruppen och inte minst en god planering.

Jag brukar självsvåldigt utse den snyggaste el. unikaste hojen det blev även i år Bosse Jenssen denna gång med sin BMW R 60 av 1959-års modell (28 hk). Hojen är i ett unikt skick renoverad av vår bortgångne vän Rolf Andersson. Överallt där vi stannade rönte denna hoj uppmärksamhet. Bosse har ett flertal hojar som DKW, TWN och ZÜNDAPP och BMW.

Du som ännu inte är medlem i någon av klubbarna ta möjligheten att bli det. Medlemskapet blir vad du själv gör det till! Vi kommer att ha ett After- Bike den 15 november på en restaurang på Södermalm. Inbjudan kommer att finnas på respektive klubbs hemsida .

Vi som genomfört årets aktiviteter, vill tacka som varit med.

Bilder från långmarschen hittar du om du klickar på denna länk

Sunkan, Hasse & Kihlle

Text

Bengt Kihlberg


  Copyright © 2002-2011 Blueknights® Sweden I