Startsida

 


 

 
 


       


Ett besök!

2011-04-20

 

BK medlemmen Stefano LERGO, - Director of BK Italy 2 Turin-President of Volunteers Forest Firefighting Team of S.Antonino och Giovinazzo Luca från Turin i Italien var på besök i Sverige. Stefano är italiensk polis (inte Giovinazzo) och han är även chef för ”frivilliga brandförsvaret” i S. Antonino som har till uppgift att bekämpa skogsbränder. De har ett utbyte med Rättviks gymnasium och det var av den anledningen han var i Sverige. De hade ett välplanerat program med besök på SOS, brandkåren, Orsa Björnpark mm mm.

Vi, Stefan Matsson och jag, kunde hitta en ledig lucka på söndagen den 3/4 och träffade dem då. Det blev visning av polisstationen i Mora och rundtur i trakten. Det var ganska lättsamt eftersom han pratade bra engelska och vi utbytte erfarenheter från jobb och mc åkande. Man kan väl konstatera att många av deras körningar går i södra Europa, Frankrike, Portugal, Spanien, Belgien osv.

 

Han tyckte absolut att om vi har vägarna neråt så är vi välkomna att höra av oss till honom och kan få hjälp med logi och annat.

 

RVP Bernt Callerstig/anchorman Dalarna


  Copyright © 2002-2011 Blueknights® Sweden I