Startsida

 


 

 
 


       


Sverigeträffen Lö 8 maj 2010!

Sverigeträffen Stockholm 2010 

 

Tittar tillbaks på inbjudan som jag skrev den 14 februari. ”Mer sol redan i dag”, efter snökaos trafikproblem och allmänt mörker lovade metrologerna. Detta i  en notis i SvD, med samma datum.

 

Väderrapporten till frukost lovar regn nordlig vind 13 m/sek och en temperatur på 5+. Jag tror dom ljuger! Eller är det så att våren tagen en time-out. Nu var frågan kommer det någon mer än jag själv och Hasse H.

Gunnar Elrud hade skickat mejl att det kommer inte någon från Uppsala. Olika hinder förelåg. Vid den här tiden i maj månad så är det många aktiviteter som står på agendan.

 

I god tid är jag på Bromma trafikövningsplats, detta för att iordningställa manövergården.

Kjelle Lindgren är redan på plats. Han hade tagit fel på tiden. Med mobiltelefonen i högsta hugg håller han på att surfa fram inbjudan och kom fram till att det var samling först om en timme! Den ena cykeln efter den andra rullar in. Till slut blir vi åtta st. det måste anses som full godkänt med tanke på de yttre omständigheterna. Vi delar upp i oss i två grupper bromsteknik samt manövergård. När vi skall byta så har Hasse H. fått batteriproblem. Hojen startar inte. ivriga försök görs för att putta igång den men utan resultat. På plats finns även en trafikskola.

 

Trafikskoleläraren hade observerat vad som var på gång och plockat fram startkablar och en Honda, vad annars. Med ens så var det många ivriga händer som ville hjälpa till och mängder med goda råd. De flesta har passerat den ålder då man ser utan förstorande glas. Så blev det en felkoppling, och där rök huvudsäkringen. Sunkan fixade en ny medan vi övriga fikade. Hasse fick nu lite lugn och ro. Med ny säkring och en åtdragen polklämma så startade cykeln utan extra kablar.

 

När regndropparna började falla var det dags för lunch-brunch. Vår gourmé Hasse hade rekat en strandrestaurang på Muskö. Det blev omfall ett mindre fika matställe i närheten av Skanssundet. Ett lite kraftigare regn drar förbi under vårt uppehåll. Hemfärden går över  slingriga småvägar till slutmålet för dagen det klassiska Vegabaren i Handen. Detta är även startplats för vår nästa onsdagskörning.

Totalt sett blev det en lyckad dag. Till er som inte hade möjlighet att deltaga i år ni får en ny chans nästa år………. 

ON RUN

Bengt Kihlberg  Copyright © 2002-2010 Blueknights® Sweden I