Startsida

 


 

 
 


       


Artikel från Håkan Torshall!

2010-07-30

Sommar, sommar, sommar…..Oj, var försvann tiden? Redan träff i Järvsö! Vi som precis kommit hem från Sydträffen på Visingsö!!!

Tack alla oss som gjorde helgen så himla trevlig men framförallt ett innerligt Tack till Zacke o Monica som fixade allt inför träffen. Det gjorde ni förbaskat bra!

Detta var ju Zackes ”mandomsprov” eller e det anchormanprov det kallas kanske? I vilket fall som helst så ger vi mvg i betyg. Ja, utom i historisk svenska förstås hi hi. Då Zacke tagit på sej uppgiften som guide med stor noggrannhet o tryckt ut info på fusklappar uppstod viss förvirring!! Antar att tiden var knapp att lära in texten innantill. Ingen förstod när Zacke med stor inlevelse läste, ”DY” och ”DÄ”. Efter en anings tystnad kom ngn av oss lyssnare på, det kanske står för: den yngre och den äldre. Vi fick oss alla ett uppfriskande garv i den annars råa och lite lätt fuktiga lör förmiddag. Vi har överseende för denna gång.

 

Vi som kom på fredag hälsades med en alltid lika välkommen ”läderöl”!

Med  god pytt i panna, vänner o pilsner tog kvällen/natten alldeles för fort slut. Lite sömn behövde vi ju alla inför lördagens digra schema. Efter en god  o närande frukost äntrade vi våra egna hästar och gav oss ut på slingriga vägar. Ibland lite väl slingriga kanske? Fast man ska ju träna olika körsätt, eller!!! Vi fick i alla fall se och lära oss mycket om gamla Visingsö. Lite trötta efter dagens bravader satte vi oss tillrätta i vårt ”remmalag”. En vagn med 2 säte på längden och två rejäla draghästar framför. Stoppet vid den gamla kyrkan var synnerligen intressant då vi även blev påhejade att traska upp i tornet. En helt underbar utsikt. Vi förstod inte varför inte alla ville gå upp. Vi gjorde det när vi kom ner igen. Vilken mjölksyra! Inte visste jag att en muskel innehöll så mycket…. Dom smarta fick sej ett gott skratt. Väl hemma igen svidade vi om till aftonen. Efter en god middag med både sång och tal drog vi oss tillbaka till vår lilla discobar. Som alltid är det ju förbaskat roligt att få höra om Zackes alla bravader. Tack för att du delar med dej! Vi saknade verkligen Bantu då han hade kunnat spä på våra skrattmuskler.

 

På söndagen efter frukost var det dags att styra hemåt. Passade på att handla polkagrisar innan vi med Zacke och HP i täten gled runt på fina små vägar ner till Jönköping. Klart värt det fastän 6gr kallt, regnigt o blåsigt. Yippie! Perfekt mc-väder. Efter några mil blev det shoppingstop, varm tröja och skidstrumpor inhandlades. Jag lovar: det blev ingen läderöl. Det blev varm lumumba…

 

Tack för oss och hoppas vi ses i Järvsö!

Pia o Håkan Torshall


  Copyright © 2002-2010 Blueknights® Sweden I